Bas van der Heijden

Bas van der Heijden

Naam: Bas van der Heijden
Geboortedatum: 18-06-1990
Woonplaats: Tilburg
Stijlen: Hiphop, Streetdance, Showdance, Ballroom en Latin

Ik ben begonnen als 10-jarig jongetje in Barneveld, waar ik voor het eerst in aanraking kwam met het fenomeen 'dansen'. Al snel kreeg ik de smaak te pakken en ging ik buiten Barneveld kijken, want ik wilde meer leren. Ik kwam uit bij Parmentier in Amersfoort. Daar kreeg ik les van Urvin Monte, die u misschien kent van onder andere de musicals Mamma Mia en Hairspray, maar was ook te bewonderen in het programma My name is Michael.

Via hem kwam ik bij het wedstrijdteam Dreamers in Motion. Op de leeftijd van 13 jaar deed ik mee aan mijn eerste internationale danswedstrijd en er zouden er nog veel volgen in binnen- en buitenland. Op één van die wedstrijden kwam ik Marcel Barrett tegen, die mij vroeg om eens te komen kijken bij Moves! Amsterdam, de dansschool die hij heeft samen met Gerald van Windt. Samen hebben ze namen op hun cv staan als Mariah Carey, Idols en Ch!pz. De les was ontzettend goed bevallen en voortaan zat ik 2 keer per week in de auto op weg naar Amsterdam.

Nadat Marcel en Gerald mij een tijdje hadden zien dansen in hun lessen, werd ik gevraagd voor mijn eerste dansopdracht. Dat heeft mij weer een hele andere kant van het dansen laten zien, omdat je tussen professionele dansers staat in een professionele productie. Gelukkig waren ze tevreden over mij, want ik ben daarna vaker gevraagd en heb ondertussen een mooie lijst met opdrachten op mijn naam staan.

Naast alle wedstrijden, lessen en shows heb ik ook veel workshops gevolgd in onder andere Nederland, Duitsland en Amerika. Op die manier heb ik naast mijn reguliere dansbezigheden geprobeerd nog meer stijlen van verschillende choreografen te ontdekken.

Naast het Hiphop en Streetdance heb ik ook 4 jaar les gehad in Ballroom en Latin.

Op 24 december 2008 vertrok ik samen met een vriendin richting Australië, daar heb ik 10 maanden rondgereisd door Australië, Nieuw-Zeeland en Hong Kong, waardoor het dansen even op een laag pitje kwam te staan, maar ik heb er een geweldige levenservaring aan over gehouden.

Na mijn terugkomst ben ik als verlengstuk van mijn danscarrière begonnen met het lesgeven in Barneveld. Sinds de eerste lessen van start zijn gegaan heb ik erg veel positieve reacties gehad. Dit geeft mij weer een boost om lekker door te gaan met dansen en mijn stijl en enthousiasme hopelijk op die manier door te geven aan andere dansliefhebbers!

Op dit moment woon ik doordeweeks in Tilburg vanwege de studie bedrijfseconomie die ik volg aan de Universiteit van Tilburg, maar in het weekend ben ik gewoon in Barneveld om ook les te kunnen blijven geven!

"Dance First. Think later. It's the natural order."